Brev från Libyen

Under Vegaprisets ceremoni lästes ett brev från Libyen upp. En lyssnare hade skickat in en berörande hälsning…

“Det är en vårdag och jag undervisar sedan länge i arkitektur vid universitetet i Bengasi. Jag är avskuren från mina kära, mitt språk och mitt österbotten. På en bergsvandring i Jabal al Akhdar högt ovanför antikens grene kollar jag på min telefon, lutad mot en telemast och plötsligt får jag in det jag tror är en finlandsvensk radiostation på min telefon, bara för en kort stund, men under den stunden sjunger Frida Andersson från Ekenäs sin egen sång “Vilsen i Stockholm”. Jag tror jag aldrig i mitt syndiga liv har gråtit så hejdlöst av ensamhet och hemlängtan, ja också stolthet och glädje över mitt eget språk, som när jag hör Frida Anderssons sångröst vid radiomasten i Libyen”


Frida med låten “Spår 2″ på Vegapriset -galan

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>